luni, 13 octombrie 2008

Chirtoaca discrimineaza presa?!

Totul a inceput de la invitatiile pentru receptia pe care o organizeaza Primaria de Hramul orasului. Desi lista invitatilor inca nu este definitivata, o parte din jurnalisti au primit deja invitatii pentru maine seara, la receptia care se va da la Hotelul Leogrand. Paradoxal, dar mai multi jurnalisti care reflecta activitatea Primariei si care de fiecare data sunt prezenti luni dimineata la sedinta nici nu se regasesc in lista de invitati.

Primarul Chirtoaca a inceput sa discrimineze presa si sa le dea cu duiumul invitatii doar presei “independente”, dar dependente de liberali?!

Vreau sa cred, totusi, ca este o eroare la mijloc, iar primarul liberal va intelege ca presa trebuie tratata echidistant.

L -am sunat pe primar. Si-a cerut scuze ca a trebuit sa apelez la el pentru asemenea lucru.

Dupa amiaza, sefa serviciului de presa m-a sunat sa ma anunte ca avem invitatiile si chiar m-a intrebat cite vrem.

In loc de concluzii: Asa nu se procedeaza, dle primar. Acum un an si ceva, prin iunie, cind au avut loc alegerile in Chisinau, nu m-am gindit ca voi ajunge sa fiu indignata si sa scriu asa… Dar atitudinea ma doare, iar electoratul se dezamageste tot mai mult…

3 comentarii:

Victor L. Ciobanu spunea...

Chirtoacă discriminează presa, şi încă se face vinovat că jurnalistul de la Pro Tv a fost bătut de poliţia municipală, plus dumnealui e vinovat de toate greşelile ce le face aparatul administrativ local din Chişinău, plus e responsabil de totul ce fac cei 700000 locuitori a municipiului Chişinău. Mai pe scurt, e un zeu.
Iar eu urmând logica dumitale, urmărind canalul de televiziune NIT şi Moldova 1 ajung la concluzia că toţi jurnaliştii (inclusiv tu) sunteţi nişte trădători, materialişti, curve, linguşitori, făţarnici, comunişti.
Cred că ar trebui să-ţi schimbi viziunea asupra lumei, căci în cazul concret al lui Chirtoacă poate era în competenţa unui subaltern problema dată, iar cum poliţia municipală îl sabotează, ascultînd de ordinele lui Voronin, e posibil ca şi unii subalterni să-l saboteze. Plus erori individuale peste tot apar, mai ales cînd eşti presat de vreo 30 consilieri inamici.
Iar despre tine, cred că am o părere bună ;).

Oleg Cristal spunea...

Victore, voi vedeti doar "comunisti" in fata? Elena lucreaza la TVC 21 daca inca nu stii... In plus, urmand logica ta, Chirtoaca este sabotat de propriul serviciu de presa, care a intocmit listele invitatiilor ....

Victor L. Ciobanu spunea...

Oleg, eu apreciez faptul că eşti un gentilom şi că i-ai luat apărarea Elenei, dar sincer, intervenţia ta nu era necesară. Ştiam de dinainte de a scrie I comentariu că Elena lucrează la TVC 21, plus că chiar aceea am şi vrut să menţionez, că pe lîngă posibilitatea unei erori umane mai există şi aceea de neîndeplinire cu bună credinţă a obligaţiilor sale de către unii funcţionari.
Probabil nu ai înţeles mesajul comentariului meu.
Nu vreau însă să transform blogul Elenei într-o dispută între noi 2 (ar fi urît din partea noastră), aşa că acesta este ultimul meu comentariu la acest articol. Baftă ambilor!