luni, 27 octombrie 2008

Ampla actiune de protest in Piata Marii Adunari Nationale

Peste 10 mii de oameni au declarat vot de neincredere actualei guvernari si au condamnat politica falimentara in agricultura. S-a intimplat duminica, in cadrul unui amplu miting de protest desfasurat in Piata Marii Adunari Nationale de catre Partidul Liberal Democrat din Moldova. Protestatarii au marsaluit apoi pina la Presedintie cu daruri pentru seful statului – vin otetit si produse agricole pe care le vind la preturi de nimic.

Liberal-democratii afirma ca Moldova s-a transformat dintr-o tara exportatoare, in una dependenta de importul produselor agroalimentare. Agricultorii spun ca, desi in acest an au o roada bogata, nu au unde sa-si vinda produsele.

Potrivit PLDM, din 700 de mii de angajati in agricultura in anul 2001, in prezent au ramas doar 300 de mii. Din cele 400 de mii de persoane care au plecat din agricultura, 200 de mii au plecat la munci peste hotare, 100 de mii s-au angajat in alte domenii, iar alte 100 de mii au ramas someri.

Apoi, participantii la miting s-au deplasat spre presedintie – cu vin otetit pentru seful statului.

Participantii la miting au adoptat o rezolutie prin care au declarat vot de neincredere actualei guvernari si au venit cu un sir de masuri nesesare pentru redresarea situatiei. Printre revendicarile liberal-democratilor se numara subventionarea in agricultura, introducerea cotei zero a TVA in acest sector, accesul producatorilor agricoli la pietele externe.