joi, 3 iulie 2008

Burse in Romania

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului oferă cetăţenilor din Republica Moldova burse de studiu în învăţământul preuniversitar şi universitar de stat. Pentru învăţământul preuniversitar - 750 de burse pentru absolvenţi ai studiilor gimnaziale din Republica Moldova, promoţia anului şcolar 2007-2008, din care 50 de burse pentru absolvenţi ai şcolilor din raioanele de est ale Republicii.

Înscrierea în învăţământul preuniversitar se face la sediul Consulatului României la Chişinău, pentru absolvenţii de gimnaziu din Republica Moldova, promoţia anului curent, care doresc continuarea studiilor în învăţământul liceal din România.
Perioada de depunere a dosarelor este 14-25 iulie 2008.

De asemnea, pentru învăţământul superior, se ofera 601 burse pentru absolvenţii de studii liceale din Republica Moldova, din care 50 de burse pentru absolvenţi ai şcolilor : Liceul Alexandru cel Bun din Bender, Liceul Lucian Blaga din Tiraspol, Liceul Stefan cel Mare şi Sfânt din Grigoripol, Liceul Mihai Eminescu din Dubăsari, Liceul Evrika din Râbniţa, Gimnaziul Intern pentru Copiii Orfani din Bender, Gimnaziul din Roghi, Gimnaziul din Corjova.
Absolvenţii de liceu din Republica Moldova se înscriu la Consulatul României din Chişinău, pentru selecţia dosarelor. Perioada de depunere a dosarelor este 5-25 iulie 2008.

Detalii legate de procedura de selecţie, bursele oferite pentru ciclul II şi III de studiu se regăsesc în Metodologie, document public, care poate fi consultat pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului- www.edu.ro sau pe cel al Ambasadei României la Chişinău.

Niciun comentariu: