vineri, 19 august 2011

Unde ne-am pierdut?

Seara de seara emotionata aproape pana la lacrimi, urmarind si comentand evenimentele de renastere nationala de acum doua decenii. Forta, curajul si sinceritatea oamenilor adunati pe Piata Marii Adunari Nationale in 1989 sunt pur si simplu impresionante si te intrebi unde a disparut totul. Unde au disparut acei oameni care au venit 80 de km pe jos pentru limba si alfabet? Ma gandesc acum cat de mare este dezamagirea lor, cand, peste 20 de ani, tara lor le ofera doar saracie. Pe unde ii apuca 20 de ani de independenta? Prin Italia, Spania, Portugalia, Rusia?

Unii dintre cei care au participat atunci la Marile Adunari Nationale, cu discursuri inflacarate, au recunoscut ca masinaria KGB-ista a fost mult mai puternica si ne-a invins. Potrivit deputatului poporului al URSS, Constantin Oboroc, ideea unirii a fost infiltrata tocmai de KGB cu ajutorul unor asa-zisi unionisti.

Mare pacat ca de-a lungul anilor, politicienii au speculat sfintele valori ale neamului nostru si continua sa faca acest lucru, iar oamenii nostri inca mai rabda...

Niciun comentariu: