sâmbătă, 23 aprilie 2011

In campanie, pe muchie de cutit

Principalii actori politici ai acestei campanii electorale (PCRM, PLDM, PL, PD) s-au antrenat intr-un razboi politic total, cu acuzatii dure, cu lovituri sub centura "ca intre vechi si buni prieteni". De parca ar fi ultima carte pe care o joaca aceste partide. Si pe undeva este adevarat, rezultatele alegerilor din 5 iunie vor veni cu o reconfigurare fie in interiorul coalitiei de guvernare, fie chiar la nivel guvernamental. Asadar, partidele utlizeaza orice metoda pentru a-i convinge pe alegatori sa le dea votul. Daca e nevoie, urca la volanul unui trolebuz, sau aduc Lumina Sfanta de la Ierusalim sau arata ca fac curatenie in Chisinau. Astfel de trucuri ieftine si marunte sunt utilizate de partide atat timp cat ele functioneaza si vedem ca ele deocamdata functioneaza.

Interesanta idee a lansat zilele acestea analistul politic Viorel Ciubotaru si anume ca PLDM, prin panourile pe care le are pentru aceasta campanie, pregateste terenul pentru scenariul Vlad Filat - presedinte, Victor Bodiu - premier. O situatie similara este si in Rusia, doar ca acolo rolurile s-au inversat (Putin e premier, iar Medvedev - presedinte).

In concluzie,PL si PLDM trebuie sa lase o portita deschisa, sa nu se atace atat de mult, sa nu-si dea ghionturi la tot pasul pentru ca unul dintre ei va avea nevoie de voturile celuilalt in turul doi al alegerilor. In caz contrar sansele comunistului Igor Dodon in Chisinau sunt foarte mari.

4 comentarii:

Incult Politic spunea...

tind să cred că o alianță PLDM - PCRM e mult mai credibilă și reală decât PLDM - PL

referitor la locale, PL va pune toate resursele pentru a obține capitala

Ion Chiriac spunea...

La aceste alegeri locale, Filat testeaza versiunea "Bodiu". In caz de esec, aceasta versiune, va fi aruncata ca un prezervativ uzat.
Azi marea problema a lui Filat este Filat.
In PLDM nu exista lideri, persoane carismatice, oratori buni.
Exista un om de afceri Filat si restul(umplutura). Pentru a da definitia de Partid.
Avem trei mari investitori care investesc in politica dupa care sa scoata dividente: familia Voronin & Co., Plahotniuc si Filat-Lucinski & Co.

P.S. Doamna Elena, ce e cu "Chestiunea Zilei"? Nu va vedem nici la Editii Speciale.

Elena Robu-Popa spunea...

Chestiunea Zilei nu mai este in noua grila a postului. La editii, a ramas colega mea, iar eu mi-am luat "fortat" o pauza...

Ion Chiriac spunea...

Trist.

JurnalTV face parte deja din istorie.
Culmea creativitatii acestui post a fost in 2009-2010, versiunea internet si inceputul eterului.
Acum a devenit o TV banala de pe malul Bacului.
Va doresc mult succes.