vineri, 4 februarie 2011

Ma simt in nesiguranta in propria mea tara

Dupa emisiunea de ieri cu politistul Radu Baranov, aseara, in drum spre casa, mi-am amintit de cazul Alinei Anghel care a fost lovita cu ranga in cap, in 2004, pentru ca a indraznit sa critice guvernarea comunista. Mi-am amintit si de cunoscutul jurnalist rus Vlad Listev, impuscat in scara blocului in care locuia, dar si la alti jurnalisti asasinati la Moscova. Gandul m-a dus si catre jurnalistii rapiti si asasinati in Irak.

Munca de jurnalist este uneori destul de periculoasa, dar ambitia de a afla adevarul este de multe ori deasupra fricii si pericolului.

Ei bine, acum ii inteleg pe cei care spun ca se tem de unii politisti de la noi. Si nu pentru ca pot aplica violenta fizica, dar pentru ca sunt de necontrolat, iar violenta este in mintea lor. Asa se face ca in loc sa te simti in siguranta langa un politist, se intampla mai rau - ti-e frica de faptul ca in orice moment ar putea sa se dezlantuie si atunci cui sa-i mai ceri sa te apere. Din pacate, ma simt in nesiguranta in propria mea tara

4 comentarii:

Ion Chiriac spunea...

Bravo Lenuta pentru emisiunea de ieri.
Nu te-ai lasat intimidata de badaranul Badaranov. Din Pacate oponentii acestui monstru au fost multi dar cam blegi. Incapabili sa-l puna la punct. Pe Matasaru nu-l mai invitati. Nu e capabil sa se exprime, sa lege doua cuvinte. Radu Badaranov l-a facut cu "cap de porc"?
Eu asa o speta bipeda nu am vazut pe ecrane niciodata

Oleg C. spunea...

Elena, te apreciez mult, esti bravo. Dar nu ar strica mai mult tact. Stii, telespectatorului ii este mai interesant ce vb invitatii, decit interventiile frecvente ale moderatorului. Cred ca un pic s-a exagerat la emisiunea cu Baranov. Ati incalcat asa o notiune, cum ar fi prezumtia nevinovatiei, si din start ati adoptat fata de el o atitudine ca fata de un recidivist, un violator, un ucigas. Nu zic ca trebuie de apreciat, dar voi ati apucat-o inaintea unei decizii a instantei de judecata. Iti urez succese si realizari frumoase in continuare :) No offence.

Elena Robu-Popa spunea...

Multumesc mult pentru aprecieri! Voi tine cont neaparat si de sugestii, recomandari...

Alexandru spunea...

Salut la toata lumea, am vazut o parte din emisiunea cu Baranov, caci pe pagina de internet, mai mult de 15 minute nu e posibil de vazut, in fine, cele 15 minute mi-au fost de ajuns. Din pacate, oponentii intradevar, erai blegi, aveam impresia ca pentru toti era o gluma, zimbeau, glumeau, unica care a incercat sa-l pondereze ai fost tu Elena, bravo, in schimb restul erau indiferenti. In schimb Baranov, (domn nu-l numesc, ca bine isi mai merita numele ce-l poarta) se tinea tare si isi impune apozitia sa, conditiona discutiile din platou, nici un invitat nu a stiut sa-l tempereze, de parca o venit fata mare la mire acasa. Problema sta in societatea nostra si in nivelul moralitatii membrilor ei. minciunile si insinuarile pe care le aducea baranov, erau socante, insuportabile si atit de neghioabe ca nici un barbat in studio nu putea sa-l contrazica. bravo lor! astfel de personaje ca baranov, nu intimpina piedici, nici din partea societatii civile si nici din partea organelor de stat, astfel ei se imbarbateaza cu fiecare caz de genul asta, stiind ca nu sunt pedepsiti si trece ca o chestie normala,. Pina cind nu vom avea barbati curajosi in tara, domni adevarati, pina atunci vor avea de suferit jurnalistii, si cei care cad pe mina politistilor.