luni, 15 noiembrie 2010

Yes la vot pe 28 noiembrie!

"Știm că ești tânăr, știm că deseori nu îți place direcția în care merge țara ta, știm că vrei mult mai multe decât ea îți poate oferi la moment, știm că ai un cuvânt de spus, dar te crezi uneori prea mic pentru a influența ceva. Știm că ai vrea ca părinții și buneii, pe care îi iubești mult, să te înțeleagă și să-și dea votul pentru viitorul tău, nu pentru trecutul lor. Fiecare din noi are rude ce votează cu trecutul.

Nu te îndemnăm să le furi pașaportul. Te îndemnăm să le spui cât de mult îi iubești!

Ia o foaie de hârtie și scrie-le câteva rânduri – ai să le faci ziua fericită. Când le-ai trimis ultima dată o scrisoare? Când ai scris ultima dată o scrisoare? Să știi că este mult mai personală și mai importantă decât un e-mail. Spune-le ce ai pe suflet, spune-le că ții mult la ei, spune-le că ai să vii neapărat la ei cât de curând posibil, spune-le ce mai faci, ce te preocupă, pune în plic și o poză mai proaspătă cu tine, pe care ei la sigur o vor pune pe perete.

Spune-le cu cine ai să votezi. Explică-le de ce ai făcut alegerea asta. Roagă-i mult să voteze așa cum votezi tu, să-ți dăruiască votul lor. Roagă-i să aibă încredere în tine, nu în cei de la televizor care îi mint.

Scrie o scrisoare rudelor din sat și invită cel puțin alți doi prieteni să procedeze la fel. Cu cât mai multe scrisori vor primi cei iubiți, cu atât mai mare impactul. Dacă vor proceda la fel cei peste 21 mii de utilizatori Internet din campania “Yes la vot pe 28!”, atunci am putea convinge cel puțin 300 mii de oameni să voteze corect.

Dacă ești în țară, sună-le rudelor de peste hotare și spune-le despre data alegerilor. Dacă ești peste hotare, sună-le celor dragi de acasa. Nu te lăsa în nădejdea ziarelor să le formeze opinia celor dragi ție. Spune-le cu cine crezi că ar trebui să voteze.

În orice țară nu ai fi, în vinerea de 26 noiembrie stai la telefon și asigură-te că au primit corespondența. Sună-le și sâmbătă și vorbește cu ei.

Grăbește-te! Găsește chiar azi o oră să mergi la Poștă. Știi calitatea serviciilor noastre poștale și sigur nu ai vrea ca răvașul tău să-i găsească pe cei dragi în 29 noiembrie, după alegerile parlamentare ;)

Dacă ești destul de insistent, votul tău se va înmulți exponențial. Doar cu ajutorul tău vom putea lăsa trecutul în trecut și vom începe o pagină nouă. Poți să aduci 5, 10 sau 20 voturi în plus și peste 300 mii de voturi împreună. Totul depinde de tine!"

Un comentariu:

Anonim spunea...

Lenuta,
felecitari pentru prestatiile tale la chestiunea Zilei