vineri, 12 martie 2010

"Apocalipsa" dupa 16 iunie?

Cine stie ce se va intampla pana pe 16 iunie, dar in politica moldoveneasca dupa 16 iunie ar putea veni apocalipsa. Modificam Constitutia(adica ei, parlamentarii) prin referendum constitutional si daca e sa judecam rational modificarile nu pot avea efect retroactiv asupra actualului Parlament. Dar exact asta isi doresc unele partide care fac parte din AIE, unele care scad in sondaje si pentru care le va pica foarte rau anticipatele.

Asadar, nimeni nu poate da inca un raspuns clar ce se va intampla dupa 16 iunie, cand actualul Parlament nu va mai avea mandat legal de a activa.

PL si AMN isi doresc ca actualul Parlament sa aleaga seful statului, adica pe Marian Lupu, cu 52 de voturi, dupa modificarile de rigoare in Constitutie. PLDM poate si PD vor ca presedintele tarii sa fie ales direct de catre popor, de altfel, una dintre promisiunile electorale ale liberal-democratilor este tocmai alegerea directa a sefului statului.

Deci, ce se va intampla pana la urma? Cum cele doua tabere din interiorul AIE se vor intelege si mai ales cine va avea cel mai mult de suferit de pe urma acestor batalii politice? Deocamdata, sunt intrebari retorice.

Niciun comentariu: