luni, 14 decembrie 2009

Sa ne aparam credinta?!

Avem iarasi subiect de stire super-tare. Scandal intre doua confesiuni religioase: pe de o parte comunitatea evreilor care iata, pentru prima data, au dorit sa marcheze o sarbatoare religioasa importanta: Hanukka, si pe de alta parte un grup de creştin-ortodocsi deranjati de actiunile evreilor.

Mi s-au parut destul de calmi evreii la conferinta de presa de astazi si destul de indarjit acest personaj cotroversat din mediul bisericesc, Anatolie Cibric. Cine sta in spatele acestor actiuni? Oare nu tot evreii, care au planificat in detalii toate aceste reactii si porniri ale preotilor ortodocsi din R. Moldova?!

Astazi mai multe partide politice au reactionat, condamnand actele antisemite din centrul Chisinaului. Chiar daca parintele Anatolie Cibric ar putea fi dur pedepsit, iar organizatia ”Sfanta Maica Matrona” ar putea fi desfiintata in urma actiunilor de duminica, parintele Cibric spune ca asa ”isi apara credinta”, iar daca va fi necesar va scoate oamenii in strada pentru acest crez.

Oare in asa fel se apara credinta, parinte?! Oare credinta nu este in sufletul fiecaruia dintre noi?! Oare pentru asta trebuie sa scoti oamenii cu furcile in strada? Sa lupte, sa ucida, in numele credintei?

Cred ca se ajunge prea departe. Ma intreb doar cui ii convine aceasta situatie? Pentru ca nimic in tara noastra nu se face fara substrat politic... iar biserica este, in ultimul timp, mai mult decat politizata...

2 comentarii:

Sergiu spunea...

Se zice ca nu e bine să vorbeşti de rău preoţii, dar din câte observ eu majoritatea sunt departe de credinţă... departe de creştinism în genere.

Unknown spunea...

Rautatea, Lenuta,rautatea.Grigore Vieru spunea:Nici religia nu a putut acoperi vreodata rautatea omului-intodeauna i-au ramas afara ghearele.