marți, 10 noiembrie 2009

Lupu se vrea presedinte al tarii cu orice pret


Am urmarit declaratiile liderului PD, Marian Lupu, din ultimele zile, de dinaintea scrutinului prezidential, dar si dupa. Tot ce am inteles este ca Lupu vrea sa devina cu orice pret presedinte al tarii.

Inteleg ca trebuie deblocata criza politica in care R. Moldova se afla in ultima perioada si ca aceasta criza ar putea fi atenuata de alegerea sefului statului, dar eu, ca si cetatean, nu vreau ca Marian Lupu sa devina presedinte cu riscul de a plati preturi foarte mari (exagerat de mari) fostei puteri de la Chisinau.

Am aflat cu stupoare ca unii lideri ai Aliantei pentru Integrare Europeana (nu toti) sunt gata sa le ofere comunistilor imunitatea pe care o vor, doar in schimbul voturilor care nu ajung pentru alegerea sefului statului.Asta inseamna ca acesti lideri politici care se afla acum la guvernare vor sa inchida ochii la toate faradelegile care au avut loc in cei 8 ani de guvernare comunista. Nu e corect, dlor!

Cine va raspunde pentru moartea tinerilor din 7 aprilie, care au luptat pentru libertatea noastra?! Cine va raspunde pentru toate privatizarile ilegale?! Cine va raspunde pentru miliardele cu care s-a pricopsit familia Voronin şi afaceristii din anturajul lui, miliarde care au ajuns pe mana acestora in mare parte in urma unor afaceri mai mult decat murdare?! Cine va raspunde pentru miile de cetatenii nevinovati care au ajuns in inchisori din cauza unui sistem juridic corupt si care se afla in ”buzunarul” fostului presedinte Voronin?!

Nu am nimic impotriva lui Marian Lupu, are toate calitatile unui presedinte al tarii, dar in aceste conditii, nu vreau un sef de stat. La o adica Parlament si Guvern functional avem. Nu cred ca ar fi o mare problema daca se va guverna astfel tara, pana cand se vor face modificarile de rigoare asa incat cetatenii sa-si poata alege singuri si nesiliti de nimeni presedintele lor.

Niciun comentariu: