luni, 2 mai 2011

Chirtoacă ne are de proşti

Ştiu că multă lume va sări în capul meu că nu le va plăcea ce scriu în această postare. Dar... fiecare are dreptul la opinie. Da, l-am votat pe Chirtoaca în 2007 şi am aşteptat ca el să dea dovadă de un alt comportament, decât cel pe care îl afişează în această campanie electorală. Nu vorbesc acum despre ceilalţi canidaţi înscrişi în cursă, deoarece mai puţin contează pentru mine.

Aşadar, primarul, deşi este candidatul desemnat de PL pentru al doilea mandat, nu vrea să depună încă dosarul pentru a fi înregistrat ca să utilizeze imaginea primăriei în scopuri electorale. Dacă ar fi fost înregistrat în calitate de candidat nu ar fi putut lansa pe rută, cu mare fast, troleibuzele aduse din Minsk (potrivit legii, asta urma s-o facă primarul interimar Nistor Grozavu), nu ar fi putut participa la Ziua Drapelului în calitate de primar, inspecţiile la diferite instituţii, inclusiv prin cimitire şi tot aşa. Este o şmecherie pe care o utilizează actualul edil al capitalei, prin care vrea să ne prostească şi mai mult. Nu spun că ceilalţi candidaţi sunt sfinţi de pus la icoană, dar am aşteptat un altfel de comportament de la Chirtoacă, nu aşa cum obişnuiau comuniştii să facă în campanie.

Ştiu că acum, din punct de vedere legal, Chirtoacă nu utilizează resursele administrative şi pe asta se bazează atunci când se lansează în astfel de show-uri. Dar... moral, dle Chirtoacă?! În ce fel de norme se încadrează comportamentul dvs?

5 comentarii:

Anonim spunea...

în schimb nu o să fie primul în buletin şi îşi mai face munca de primar pe lângă asta

abcd spunea...

just politics, intr-adevar e o problema, dar din moment ce legea ii permite sa se inregistreze pana pe 5 mai, e cam greu sa-i reprosezi ca nu s-a inregistrat din prima- primele zile. Evident ca profita de pe urma functiei, dar toti care au o functie fac la fel. Bodiu a facut-o - si in modul cel mai grosolan, depasindu-si cu mult atributiile: briefing-ul cu privire la compensatii, gest cu totul nesportiv fata de buliga, modul in care actiunile de partid se confunda cu actiunile guvernului, faptul ca filat ii face reclama in timpul orelor in care ar trebui sa se ocupe de guvern- povestea cu "marea lansare" a proiectului cu locuintele accesibile-, modul in care isi atribuie merite care nu-i apartin- creditle si granturile acordate Moldovei etc. Buliga a facut-o si ea, dar mai putin. Are chirtoaca pacate mai mari decat intarzierea inregistrarii :) In unele chestii e si cam fortat sa faca si sa spuna chestii mai neortordoxe, daca ar fi prea "gentleman" ar pierde cu siguranta pentru ca electoratul de la noi e cam "gros"

Incult Politic spunea...

mi se pare absolut normal că primarul dorește să îți valorifice rezultatele muncii sale de 4 ani

să zici că Chirtoacă e rău doar fiindcă nu degrevează din funcție (nici măcar nu încalcă legea)nu este rațional

aș prefera să citesc o sinteză aici o sintezî calitativă despre succesele și eșecurile lui Chirtoacă.. să vedem care cântăresc mai mult

abcd spunea...

acum asteptam cu interes articolul cu titlul "Bodiu ne are de foarte prosti" cu referire la modul in care acesta foloseste resursele administrative si se intalneste cu nu stiu care in calitate de secretar al guvernului desi e degrevat din functie si in plina campanie electorala iar serviciul de presa al guvernului ii face reclama.

Anonim spunea...

??????---------------------------------------------5 IUNIE 2011 LA
CHISINAU SE VA DECIDE SOARTA TARII---------------------------------------------------?????
daca D.CHIRTOACA SI PL IN CONSILIU SUNT ALESI-----ATUNCI RM MERGE SPRE EUROPA-----?????????--------------------------DACA dodon cu gloata lui (pcrm+PD+PLDM+satelitii lor) ---------------
--------------------------------------------ATUNCI MERGEM SPRE ruSSia - GUBERNIE RUSEASCA
(TERITORIU TAMPON P-U A PROTEJA POPULATIA PUR-RUSA, - in caz de razboi , luptele sa mearga pe
teritoriile TAMPON (gen rep. Moldova) ,ca sa nu aiba loc DESTRUGERI DE INFRASTRUCTURA SI
POPULATIE PUR-RUSA pe teritoriul FEDERATIEI ruSSe========================================VIITORUL MD SE VA PUNE
LA CHISINAU, CUM VOM DECIDE NOI(VOI), INTRACOLO REPUBLICA MOLDOVA VA MERGE...