miercuri, 29 aprilie 2009

Europa spune lucrurilor pe nume!

Delegatia Parlamentului European a ramas ingrozita de maltratarile la care au fost supusi tinerii retinuti in comisariatele de politie. Europarlamentarii au discutat cu circa 80 de persoane care au fost retinute de organele de forta dupa protestele din 7 aprilie. Toti au povestit cum au fost batuti cu bestialitate, in Comisariate, de catre politisti.

"Am intilnit atitia oameni care ne-au povestit, practic cu aceleasi cuvinte, aceleasi scenarii care s-au produs cu ei in detentie. Am vazut picioare rupte, maini fracturate, leziuni corporale, vinatai. Am vazut chiar si un copil de 8 ani care a fost arestat. Oamenii au martirisit ca au fost impusi sa treaca printr-un asa-zis coridor al mortii, unde erau batuti cu bestialitate de mai multi politisti, lesinau si apoi erau din nou batuti si impusi sa semneze documente", povesteste europarlamentarul din Austria care cu greu isi gasea cuvinte ca sa exprime ceea ce a auzit de la tinerii maltratati.

Sefa delegatiei Parlamentului European, Marianne Mikko a declarat raspicat ca autoritatile moldovene cred ca Europa este naiva, dar Europa nu este naiva!

De altfel, europarlamentarii au criticat foarte dur autoritatile de la Chisinau pentru grave incalcari ale drepturilor omului, in special dupa alegerile parlamentare care au avut loc in Republica Moldova.

In sfirsit, Europa spune lucrurilor pe nume. Asemenea cazuri de tortura se intilnesc foarte des in Comisariatele de politie si penitenciarele din Moldova, dar structurile europene inchideau ochii la tot ce se intimpla in tara noastra.

Acum, nu se mai poate tolera o astfel de atitudine din partea autoritatilor, acestea trebuie dur sanctionate, iar ministrul de Interne ar trebui sa-si dea, primul, demisia si sa-si asume responsabilitatea pentru tot ce s-a intimplat in Moldova post-electorala.

Un comentariu:

dyanna spunea...

Nu imi vine sa cred ca se intampla ceea ce se intampla....