miercuri, 4 martie 2009

Prea multi concurenti electorali la alegerile din 5 aprilie

Urmaresc indeaproape citi concurenti electorali se inscriu in batalia pentru fotoliul de deputat ca sa ma conving a cita oara de naivitatea unor "bravi" politicieni de pe meleagurile noastre "mioritice". Deja sunt 17, ultimii trei (un independent si doua partide politice) asteapta decizia CEC de inregistrare.

Ma gindesc la independentii care se inscriu in cursa electorala. Cu tot respectul, dar gestul lor nu poate fi justificat in nici un fel, decit daca vor sa-si faca imagine, pentru ca in istoria Republicii Moldova nici un independent nu a acumulat numarul necesar de voturi pentru a accede in Parlament.

Si daca te declari mare anticomunist, atunci demonstreaza acest lucru (ma refer la Serghei Banari), dar nu-ti da voturile, indirect, pentru PCRM. Pentru ca la redistribuire, cele mai multe voturi se duc catre cei care au acumulat cel mai mare procentaj.

Ca sa nu mai vorbesc aici de partidutele gen Partidul Conservator, formatiunea lui Gheorghe Sima, Partidul Ecologistilor, Miscarea pentru neam si tara sau "Moldova-Unita". Ma intreb de unde au aparut acestea? Si de ce se manifesta, pe ici pe colo, doar in campania electorala?

Sunt revoltata! Cred ca faceau mai mult bine pentru tara, daca stateau cumintele prin "tufari", cum o fac de obicei sau, in general, se autodizolvau. Dar, probabil, in Moldova e la moda sa ai un partid politic pe care sa ti-l "scoti din buzunar" inaintea alegerilor.

Iarasi, cu tot respectul pentru PNL si MAE, dar sansele lor sunt minime, dupa parerea mea si era mai bine daca sustineau partidele de orientare liberala, fara a cere prea multe in schimb. Asa insa ... si voturile lor, insuficiente pentru a trece pragul de 6%, se vor duce la PCRM.

Iata comedia tragica in care se afla Republica Moldova!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mie imi pare rau de asa atirnare fata de popor si de oamenii indrezneti, care macar incearca ceva sa scimbe,dar tu in loc sa-i ajuti vorbesti si ii trimeti in "tufari" si altele.traim intr'o tara democrata,si TOTI avem dreptul l participare in Alegeri.Si indeosebi sintem datori sa facem ce ne sta in putere p/u a schimba spre bine tara.
Apropo, ce conducere propui tu, COMUNISTA????????sau asa zisi "barbati ai neamului" care au condus fara rost p/u popor, si sigur cu mare rost p/u buzunarele lor??????????

Solovastru spunea...

Cred ca ai dreptate partidele care au pretentia ca au o orientare pro-europeana si progresista ar trebui sa intre in alianta cu partidele de dreapta cele mai bine cotate in preferintele alegatorilor respectiv cu PDLM si partidul Moldova Noastra pentru ca altfel cele cateva procente pe care le obtin nu-i ajuta sa intre in parlament in schimb acele procente sint rupte de la blocul proeuropean ceea ce e in avantajul comunistilor.N-as exclude nici ipoteza ca anumite formatiuni aparute subit in ultimul timp si care se declara la suprafata pro-europene si anti-comuniste in realitate sa nu fie decat niste tentative de a rupe din voturile partidelor anti-comuniste.