luni, 30 martie 2009

Pe ultima suta de metri

Am intrat in ultima saptamana de campanie electorala.

S-ar putea ca, pe ultima suta de metri, unii concurenti electorali sa uite de norme, etica, legislatie, doar pentru a cistiga alegerile.

Oricum, n-a mai ramas mult si vom afla cu ce se va incheia aceasta epopee a alegerilor. De fiecare dintre noi depinde acest scor electoral. Sa facem ca macar odata sa ne pese de viitorul nostru, de tara in care traim, de viitorul copiilor nostri (bunicii ar fi bine sa se gindeasca, de aceasta data, la viitorul nepotilor lor).

Citesc acum o carte scrisa de Barack Obama, despre visul american si inteleg de ce traim intr-o astfel de tara, de ce politicienii nostri nu se gindesc sincer la necesitatile oamenilor, ci doar isi satisfac anumite mofturi.

Recomand aceasta carte in primul rind liderilor politici, daca vor sa aiba cit de cit credibilitate in fata oamenilor. Tot ce vrea cetateanul, fie din America, fie din Moldova, e ca politicienii sa nu-i dezamageasca. Asta imi doresc si eu, sa nu fiu dezamagita dupa 5 aprilie.

Puterea este cea care ii schimba pe oameni si de cele mai dese ori nu in sensul bun al cuvintului...

5 comentarii:

Andrei spunea...

Elena, iti recomand sa mai vizionezi si filmul documentar "The Obama deception", pentru a vedea si alta fata a "visului american".
Obama este doar o papusa, iar cei ce conduc in realitate lumea sint cu totul altii, persoane extrem de influente, care niciodata nu sint schimbate de alegeri, si nu sint "vedete". Iar pentru a insufla un sentiment ca populatia decide ceva, se alege cite un "Obama", caruia i se pun la dispozitie media, bani, etc. , i se creaza imagine, programe de guvernare, totul, etc., si lumea este fericita ca "a adus schimbarea". In realitate este doar o minciuna.
Daca nu-l gasesti pe net, iti dau eu niste linkuri.

elena robu spunea...

Mersi de sugestie, o sa caut filmul neaparat.

Ion Silvestru spunea...

Elena, verifica link-urile de la rubrica "INTERVIUL SAPTAMANII", doar ultimele doua sunt corecte, primele au un "http" in plus in adresa.
Succese.

Serge spunea...

SI care este titlul cartii lui Obama?
As fi curios s-o citesc si eu.
Merci.

elena robu spunea...

"Indrazneala de a spera" de Barack Obama. O gasesti in librariile "Pro Noi". Ti-o recomand.