marți, 29 martie 2011

Cum Valeriu Cosarciuc a vrut (vrea) sa devina presedinte AMN

Taraboiul din interiorul AMN nu e nici pe departe de final. "Furnicarii" din AMN merg in teritoriu sa-i convinga pe membrii partidului sa nu voteze la Congresul AMN fuzionarea cu PLDM. Surse din interiorul AMN mai spun ca la sedinta Consiliului National Politic al AMN unde s-a decis mariajul politic cu liberal-democratii, un grup a cerut convocarea Congresului extraordinar pentru a alege un alt presedinte. Ideea ii apartine lui Alexandru Oleinic, Ivan Gutu si altii care l-ar fi propus pe Valeriu Cosarciuc la functia de presedinte. Fostul ministru al Agriculturii se si vedea deja lider al partidului. In discursul sau, Cosarciuc a vorbit despre ceea ce ar vrea sa faca pentru formatiune daca ar fi ales presedinte.

Oleinic si atunci si acum spune ca AMN trebuie sa mearga de sine statator la alegerile locale generale, mizand pe un rezultat de 10%, in conditiile in care Veaceslav Platon ar fi asigurat banii necesari pentru campanie. Fostul ministru al Tehnologiilor Informationale, amn-istul Alexandru Oleinic a luat in calcul si o alta varianta - cea a fuzionarii AMN cu PD, Plahotniuc fiind principalul finantator.

Dezlegarea acestor situatii deloc simple din AMN se va produce la Congresul partidului. Membrii vor decide incotro sa mearga, chiar daca fuziunea intre AMN si PLDM a fost semnata de liderii celor doua partide.

marți, 22 martie 2011

Dorin Chirtoaca si-a gasit ursita

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a recunoscut că şi-a găsit ursita vieţii. Totuşi, acesta a evitat să spună cine este aleasa.

Cât de important este insa pentru un candidat la funcţia de primar general să fie un bun familist? Iata raspunsul lui Chirtoaca: "Nici în 2007 nu am avut familie. Cred că aşa mi-a fost dat, întâi primăria, apoi toate celelalte. Până la urmă, nu contează daca ai familie sau nu. Important este cine şi de ce este în stare să facă pentru municipiu, pentru locuitori".

marți, 15 martie 2011

Solutia lui Urechean de alegere a sefului statului

Serafim Urechean pledeaza pentru o coalitie larga privind alegerea sefului statului. Urechean nu vorbeste despre sansele lui Marian Lupu sa devina presedinte, dar afirma ca cele patru partide parlamentare ar trebui sa gaseasca impreuna un candidat la aceasta functie, iar Acordul AIE poate fi modificat.

sâmbătă, 12 martie 2011

Libertate!

Joe Biden a simtit la Chisinau aerul LIBERTATII. Si eu l-am simtit. A fost aerul sperantei intr-un viitor fericit, aerul democratiei, aerul unui popor care s-a trezit, aerul unei tari care poate fi un exemplu. Acelasi lucru l-am simtit si la 7 aprilie, acelasi aer al LIBERTATII. Dar... ce a urmat dupa asta si ce urmeaza polueaza acest aer, il face murdar, plin de impuritatile unei societati care inca nu stie ce vrea.

Joe Biden este mandru de Republica Moldova! Noi? Doar stim sa ne plangem de mila...

Joe Biden crede ca Moldova este un exemplu si ca poate fi o poveste de succes. Noi? Noi nu credem in nimic.

Ceea ce s-a produs in Scuarul Teatrului de Opera si Balet a fost parca rupt din film. Am trait momente unice si mi-am spus ca meritam si noi sa traim intr-o tara de succes cu un popor de succes. Sa vedem din orice doar partea buna a lucrurilor, asa cum o fac americanii. Sa fim la fel de binevoitori pe strada, nu doar cand ne vin oaspeti. Sa credem in succesul tarii noastre!

miercuri, 9 martie 2011

PL si PLDM sa treaca in opozitie

(UPDATE:10.03.2011)Nu stiu care este situatia in PLDM, dar cel putin liberalii (PL) s-au gandit de mai multe ori sa treaca in opozitie si sa sustina fortele democratice. Au spus-o persoane foarte importante din partid. Si daca au spus-o, atunci au si anumite motive. Si acum ganditi-va ce s-ar putea produce in aceste conditii.

Mai este si o alta varianta. Daca se ajunge la situatia cand premierul isi prezinta demisia pentru ca nu vrea sa fie o marioneta?!


9.03.2011
Poate pentru multi va fi socant ceea ce scriu, dar cred ca PL si PLDM ar trebui sa treaca in opozitie si sa sustina democratia in Republica Moldova, daca pun interesul national mai presus de interesul unor oligarhi din actuala AIE. Daca nu au sustinere, daca nu-si pot realiza programul de guvernare tocmai pentru ca o anumita componenta din AIE incearca sa blocheze activitatea Guvernului, daca tot nu se poate si nu se poate, atunci mai bine sa fii in opozitie, sa te detasezi de toate intrigile care se tes pe la spate. Daca cei din PL si PLDM nu vor sa fie marionete, pai sa nu fie!

Ce se va intampla cu tara? Nu cred ca va fi mai rau decat sa sustii anumite clanuri care se afla la guvernare si care vor sa puna mana pe toti banii statului. E mai bine sa sustii si sa participi la o guvernare care isi face de cap, care nu se intereseaza se soarta acestui popor chinuit?! Consider ca oamenii sunt acum mai copti la minte si inteleg mult mai multe decat cred cei care sunt in fruntea tarii.

vineri, 4 martie 2011

Nepotul lui Ghimpu lucreaza la Victoriabank

* Razboiul declaratiilor dintre Ghimpu si Mocanu continua
* Nepotul lui Mihai Ghimpu lucreaza la Victoriabank
* Moldtelecom rămâne clientul lui Oleg Voronin
* Ghimpu către Mocanu: Să ai atâta păr în cap, câţi bani am primit eu de la Plahotniuc
* Consiliul AIE, convocat după 8 martie, dupa ce femeile ii vor "incalzi" pe liderii politici

miercuri, 2 martie 2011

Plahotniuc "musca" din Alianta

Cateva variante de depasire a crizei politice. Solutia cea mai viabila este alegerea sefului statului direct de popor.