miercuri, 31 martie 2010

Ce bine e ca guvernarea s-a schimbat!

Chiar daca unii vor spune ca permisele de mic trafic au fost inmanate de cei doi premieri Vlad Filat si Emil Boc cu mult fast, totusi actuala guvernare a facut un lucru bun pentru cei 1 milion 200 de mii de cetateni moldoveni care vor putea circula in Romania pe o raza de 50 km in baza unor permise speciale.

Orice s-ar spune, daca nu se schimba guvernarea, astfel de evenimente asa si nu se mai produceau, iar moldovenii care locuiesc la granita cu Romania erau sa simta umilinta la care ii supuneau fostele autoritati comuniste. Pe chipurile moldovenilor nu am fi putut citi multumirea si acestia nu ar fi primit niciodata astfel de acte din mana premierilor.

Si inca atatea alte lucruri bune ar fi putut sa NU se intample daca guvernarea nu se schimba!

miercuri, 24 martie 2010

Monumentul Libertatii

Aflu astazi ca unui grup de savanti din cadrul Academiei de Stiinte nu-i place cum va arata Monumentul Libertatii la Chisinau? Ca sunt bare metalice verticale care chipurile nu ar insemna nimic, ca crucea pe care o formeaza aceste placi metalice se vede doar de sus, adica din avion.

Dar culmea, savantii au temeri ca in lipsa unor vicee in preajma, oamenii si-ar putea face necesitatile fiziologice chiar in interiorul acestui monument. Asta mi se pare chiar dezgustator. Oare chiar nu mai au ce face "savantii" nostri, incat sa lanseze niste ipoteze atat de ridicole???

De fapt, adevaratul motiv al acestui grup de savanti este sa impiedice prin orice cai inaltarea Monumentului Libertatii la Chisinau si mai ales in fata Parlamentului.

Merita sau nu tinerii care au iesit in PMAN la 7 aprilie sa aiba un monument al lor, un monument al Libertatii? Merita oare R. Moldova sa aiba un Monument al Libertatii? Personal consider ca da! Inca mai datoram mult generatiei 7 aprilie, dar mai ales politicienii de oricare culoare ar fi, care inca nu au inteles cat de mult a insemnat 7 aprilie pentru aceasta natiune, pentru aceasta tara.

luni, 22 martie 2010

Despre ce mai scriu azi?

Azi nu am chef sa scriu nici despre cat mai are de supravietuit AIE, nici despre referendumul care nu va mai fi organizat, nici despre dilema politicienilor moldoveni.

Azi am chef sa raspir aerul primavaratic!

vineri, 12 martie 2010

"Apocalipsa" dupa 16 iunie?

Cine stie ce se va intampla pana pe 16 iunie, dar in politica moldoveneasca dupa 16 iunie ar putea veni apocalipsa. Modificam Constitutia(adica ei, parlamentarii) prin referendum constitutional si daca e sa judecam rational modificarile nu pot avea efect retroactiv asupra actualului Parlament. Dar exact asta isi doresc unele partide care fac parte din AIE, unele care scad in sondaje si pentru care le va pica foarte rau anticipatele.

Asadar, nimeni nu poate da inca un raspuns clar ce se va intampla dupa 16 iunie, cand actualul Parlament nu va mai avea mandat legal de a activa.

PL si AMN isi doresc ca actualul Parlament sa aleaga seful statului, adica pe Marian Lupu, cu 52 de voturi, dupa modificarile de rigoare in Constitutie. PLDM poate si PD vor ca presedintele tarii sa fie ales direct de catre popor, de altfel, una dintre promisiunile electorale ale liberal-democratilor este tocmai alegerea directa a sefului statului.

Deci, ce se va intampla pana la urma? Cum cele doua tabere din interiorul AIE se vor intelege si mai ales cine va avea cel mai mult de suferit de pe urma acestor batalii politice? Deocamdata, sunt intrebari retorice.

luni, 8 martie 2010

8 martie sau ipocrizie in masa?!

Oare cate dintre femeile noastre se bucura de atentie fie si macar o zi in an? Oare cate dintre noi sunt umilite chiar de 8 martie? Si cate stau la bucatarie in asteptarea sotilor cu mancarea nici calda nici rece? Cate femei au primit un ghiocel, o viorica, o garoafa, un trandafir sau o orhidee astazi? Si cate altele - mici cadouri sau atentii?

De ce noi, femeile, avem nevoie de 8 martie? Pentru ca avem nevoie de atentie. Desi suntem de multe ori mai puternice decat barbatii, paradoxal, de sarbatori, suntem extrem de fragile, plapande, firave... Asteptam o vorba buna, o felicitare venita din suflet, o privire plina de caldura... asteptam dragostea sa ne inunde sufletul... tanjim dupa sensibilitate...

Si cand toate acestea lipsesc, la ce bun un 8 martie sau oricare alta zi...