joi, 30 iulie 2009

AM INVINS COMUNISMUL !!!

Asta simt de cind am aflat primele rezultate ale alegerilor anticipate de ieri. Inca visez si nu realizez ca, dupa OPT ani de guvernare comunista, poporul moldovean s-a trezit! Si-a dorit schimbarea, şi-a dorit o alta viata, o viata normala intr-o tara normala, unde sa vrei sa lucrezi, unde sa nu-ti fie frica de propriile ginduri si idei, unde sa pot trai LIBER!

Si mai cred ca daca alegerile ar fi fost cu adevarat libere si corecte, comunistii luau mult mai putin la acest scrutin, cam sub 30%.

In pofida tuturor presiunilor, manipularilor, dezinformarilor, OPOZITIA a obtinut victorie!!!

Iata si ultimele date:

PCRM 45.07% 48 mandate
PLDM 16.40% 17 mandate
PL 14.36% 15 mandate
PD 12.61% 13 mandate
AMN 7.37% 8 mandate

marți, 28 iulie 2009

Partidele au cheltuit peste 16 milioane de lei în campanie. Vedeţi mai jos cine sunt lideri la cheltuieli

PCRM, ca şi în campania precedentă, este lider la cheltuieli în campania electorală. Acesta este urmat de PD şi AMN, care au dat peste 3 milioane de lei pentru promovarea imaginii lor. Vă prezentăm mai jos cheltuielile concurenţilor electorali, în comparaţie cu precedenta campanie electorală.


PCRM 3 mln. 885 mii 248 lei (6 mln. 764 mii 115 lei)

PDM 3 mln. 753 mii 386 lei (1 mln. 867 mii 216 lei)

AMN 3 mln. 088 mii 938 lei (4 mln. 153 mii 305 lei)

PLDM 2 mln. 202 mii 044 lei (4 mln. 140 mii 869 lei)

PL
1 mln. 319 mii 504 lei (1 mln. 674 mii 102 lei)

PPCD 1 mln. 094 mii 230 lei (1 mln. 389 mii 227 lei)

MAE 511 mii 461 lei (2mln. 581mii 883 lei)

PSD 109 mii 700 lei (4 mln. 367 mii 444 lei)

PEAV
47 mii 356 lei

Astfel, cei 8 concurenţi înscrişi în cursa pentru anticipate au cheltuit în campanie 16 mln. 092 mii 869 lei.

luni, 27 iulie 2009

41 deputaţi din opoziţie fac apel către alegători să voteze pentru libertatea şi viitorul european al R.Moldova

Cei 41 deputaţi din opoziţie au venit astazi in fata poporului cu un ultim apel să voteze pentru libertatea şi viitorul european al R.Moldova. Evenimentul a avut loc in Scuarul Europei, din Gradina publica "Stefan cel Mare". Ideea a fost una interesantă şi originală.

În ultima zi de campanie electorală, cei 41 de deputaţi din opoziţie se adresează din nou cu un apel către cetăţeni, prin care îi îndeamnă să participe la alegerile parlamentare din 29 iulie 2009, să respingă hotărât frica, sărăcia şi dictatura, să voteze pentru libertate, democraţie şi viitorul european al Republicii Moldova!

„La scrutinul parlamentar din 29 iulie 2009 avem şansa să alegem între trecut şi viitor, între sărăcie şi bunăstare, între dictatură şi libertate. Avem şansa să înlăturăm de la putere pe cale democratică partidul comuniştilor şi să facem schimbarea de esenţă a R.Moldova. Actuala criză politică - „opera” incompetenţei guvernării comuniste - o putem depăşi doar împreună”, se arată în apelul opoziţiei.

„Au mai rămas două zile până la victorie. Numai opoziţia unită poate scoate R.Moldova din impas. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că odată la 4 ani au şansa prin votul lor, să schimbe ceva în R.Moldova. Îi îndemn pe toţi să meargă la vot, astfel încât R.Moldova să devină un stat al cetăţeanului”, a declarat în cadrul ultimei conferinţe din această campanie, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

„Împreună am luptat împotriva unei maşinării diabolice a lui Voronin. Victoria de la 3 iunie nu a fost de ajuns, trebuie să depunem un ultim efort ca să aducem victoria clară pentru R.Moldova. Am avut până acum acţiuni comune, pentru că numai aşa putem reuşi”, a spus la rândul său, liderul PLDM, Vlad Filat.

„Faptul că am ieşit împreună demonstrează fidelitatea noastră pentru viitorul R.Moldova. Mă mândresc cu cei 41 de deputaţi care nu au participat la acţiunile de corupţie ale lui Voronin. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că la 29 iulie este ultima noastră şansă. Această campanie a fost cea mai scrută dar şi cea mai murdară de până acum”, a spus şi liderul AMN, Serafim Urechean.

A fost ultima conferinţă pe care o susţine opoziţia unită în această campanie electorală. La conferinţă au fost prezenţi jurnalişti, simpatizanţi ai celor trei partide dar şi... mulţi securişti.

joi, 23 iulie 2009

Cine totusi va forma noul Parlament?

Surpriza astazi la sondajul prezentat de Asociatia Sociologilor si Demografilor din Moldova. Potrivit unui sondaj realizat in perioada 11 iulie - 20 iulie, noul Parlament ar putea fi format din şase partide politice. Acestea sunt:

PCRM cu 38,5%

PL cu 17,7%

PLDM cu 12,8%

PD cu 12.6%

AMN cu 9,8%

PSD cu 6,1%

Este vorba despre alegatorii care si-au conturat o obtiune electorala. Celelalte partide ar acumula conform sondajului, sub 3 la sută.

Interesante sunt cifrele care prezinta migrarea electoratului de la 5 aprilie incoace. Sondajul arata ca de la scrutinul din 5 aprilie până în prezent, Partidul Comuniştilor a pierdut cei mai mulţi votanţi.

Datele arată următoarea situaţie:

PCRM


19,3%, din cei care au votat la 5 aprilie PCRM, sunt acum indecişi

8,9% vor vota la 29 iulie pentru PD

1,8% spun că nu se vor prezenta la urne

PL

7,4% din cei care au votat la 5 aprilie PL, sunt acum indecişi

5,8% vor vota la 29 iulie pentru PLDM

6,5% vor vota la 29 iulie pentru PD

2,8% spun că nu se vor prezenta la urne

PLDM


9,4% care au votat la 5 aprilie PLDM, sunt acum indecişi

8,3% vor vota la 29 iulie cu PL

7,4% vor vota la 29 iulie cu PD

1,4% spun că nu se vor prezenta la urne

AMN

13,7% care au votat la 5 aprilie cu AMN, sunt acum indecişi

6,2% vor vota la 29 iulie cu PLDM

7,9% vor vota la 29 iulie cu PD

1% spun că nu se vor prezenta la urne

marți, 21 iulie 2009

Veaceslav Iordan - vedetă porno

Un nou scandal cu tentă sexuală la Chişinău. De această dată eroul principal pare a fi Veaceslav Iordan, fost primar interimar al capitalei, în prezent director al Agenţiei “Apele Moldovei”. Acesta este surprins de camera video în timpul unei partide de sex cu două tinere. Nu se ştie deocamdată unde au avut loc scenele fierbinţi, dar şi cine sunt fetele care l-au sedus pe Iordan. Imprimările video au fost aduse ieri la redacţia Jurnal TV.

Veaceslav Iordan are 43 de ani. În anul 2003 este ales consilier municipal de Chişinău pe listele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, apoi în aprilie 2006 este ales în funcţia de viceprimar al municipiului Chişinău. A fost primar general interimar al Chişinăului în perioada ianuarie – iunie 2007.

Într-un top al celor mai influenţi moldoveni din anul 2006, Veaceslav Iordan s-a situat pe locul 10. În anul 2005, pentru merite deosebite în muncă, Veceslav Iordan a fost decorat cu Ordinul Republicii.

La alegerile locale din 3 iunie 2007, Veaceslav Iordan a fost candidatul PCRM la funcţia de primar al capitalei, obţinând doar 27,62% din voturi. În turul doi de scrutin din 17 iunie 2007, a obţinut doar 38,83% din voturi şi a pierdut alegerile.

La 1 august 2007, Guvernul moldovean l-a numit pe Veaceslav Iordan în funcţia de director general al Agenţiei "Apele Moldovei".

Iordan este căsătorit şi are doi copii.

"Performanţele" lui Iordan le puteţi urmări pe www.jurnal.md

luni, 20 iulie 2009

PCRM, PL, PD şi PLDM vor forma noul Parlament?

Antenţie la sondajele de manipulat alegătorii care apar înaintea scrutinului de săptămâna viitoare. Deşi unele tendinţe mi se par corecte, totuşi exagerările prevalează. Mai ales în ce priveşte partidul condus, acum oficial, de Marian Lupu.

Conferinţa de presă în cadrul căreia au fost făcute publice rezultatele Barometrului de opinie publică a semnănat mai mult cu o campanie gratuită pentru fostul speaker comunist, Marian Lupu. Cei care au prezentat rezultatele cercetării nu au ezitat să-i rostească numele aproape la fiecare frază. Mi se pare surprinzător chiar şi faptul că Lupu cica l-a devansat pe Voronin la capitolul încredere, fie chiar şi cu o sutime. Dar şi mai surprinzător este faptul că partidul lui Lupu este acum înaintea PLDM-ului, care ar acumula mai puţine voturi decât PD, la 29 iulie.

De unde ia PD-ul voturi?! De pe segmentul de stânga şi de la comunişti, spun analiştii politici. Mie mi se pare că Jugău (unul dintre sociologii care a muncit la acest sondaj şi care este membru al PD sau în cel mai bun caz simpatizant) a mai pus câteva procente ca să arate bine PD-ul în sondaje.

Oricum a rămas mai mult de o săptămână şi toate aceste speculaţii se vor risipi, iar alegătorul îi va taxa pe minciunoşi, cel puţin sper să se întâmple asta.

Potrivit BOP, PCRM ar acumula 31,1%,
PL - 13,2%,
PD -9,6%
PLDM - 7,2%.

AMN ar obţine 2,6% şi nu ar trece pragul electoral.

TESTEAZĂ-ŢI VOTUL pe www.testvot.eu

Ca urmare a dizolvării Parlamentului Republicii Moldova, şi organizării de alegeri parlamentare anticipate, Fundaţia MRC, cu sprijinul financiar al German Marshall Fund - Black Sea Trust, şi încolaborare cu Asociaţia pentru Democraţie Participativă “ADEPT”, a relansat pe data de 19 Iulie2009 aplicaţia online Testează-ţi Votul! pe pagina de internet www.testvot.eu.

Alegătorii indecişi din Republica Moldova primesc acum o mână de ajutor pentru alegerileparlamentare anticipate din 29 Iulie 2009.

Testează-ţi Votul! cuprinde un chestionar cu 24 de întrebări. Orice persoană care accesează pagina de internet www.testvot.eu poate să răspundă la chestionar, precizînd gradul de acord saudezacord cu cele 24 de afirmaţii. La final, utilizatorul va primi gratuit o analiză grafică şi textualădetaliată care indică gradul de apropiere a principalelor partide faţă de opţiunile alegătorului.

Proiectul este disponibil atât în limba română cât şi în limba rusă, oferind alegătorilor oportunitatea de a reflecta asupra unor probleme importante ale societăţii, şi de a căuta maimulte informaţii despre aceste teme şi atitudinile partidelor. Proiectul nu încearcă să influenţezevotul cetăţenilor, ci este un mijloc de a afla mai mult despre cei care candidează.

Proiectul îi ajută pe alegători să identifice partidele cele mai apropiate faţă de viziunea lor din punct de vedere programatic pe probleme din domeniile economic, politic şi social. În acestfel, alegătorii vor putea să obţină mai uşor informaţii din programele electorale ale partidelorastfel încît să voteze informat.

Fundaţia MRC este un think tank fondat în 2003, fără apartenenţă sau afiliere ideologică şi politică, al cărui scop este dezvoltarea cercetării de calitate în domeniul ştiinţelor politice şidezvoltarea calităţii democraţiei din Europa Centrală şi de Est.

Sursa:jurnal.md

vineri, 17 iulie 2009

Un monument al victimelor torturii din Fondul “Aprilie 2009”

Consiliul de Administraţie al Fondului „Aprilie 2009” a venit cu iniţiativa de a construi în municipiul Chişinău un monument al victimelor torturii. În acest sens, Fondul a solicitat Consiliului Municipal Chişinău să aloce un teren adecvat pentru construcţia monumentului. Despre acest lucru a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, liderul PLDM, Vlad Filat.

“În condiţiile în care guvernarea comunistă refuză să-şi recunoască vina, să-şi ceară public scuze şi să-şi asume plenar responsabilitatea pentru acţiunile îndreptate împotriva cetăţenilor Republicii Moldova, este de datoria noastră să-i susţinem pe cei care au avut de suferit în urma regimului dictatorial instaurat de Vladimir Voronin şi să le oferim reabilitare morală”, a declarat Filat.

Liderul liberal-democraţilor mai spune că “înălţarea unui asemenea monument ar constitui un omagiu adus victimelor torturii şi o compensare morală pentru persoanele care au fost supuse unui tratament inuman şi degradant de către regimul comunist. În acelaşi timp, monumentul va fi dovadă istorică a adevăratei facturi a regimului care a condus Moldova, începînd cu anul 2001.

Din Consiliul de Administraţie a Fondului „Aprilie 2009” fac parte Victor Boboc, tatăl lui Valeriu Boboc, Iurie Crăciuneac, victimă a torturii, şi Vlad Filat, preşedintele PLDM.

joi, 16 iulie 2009

Povestea unui erou - Valeriu Boboc

"Se spune că fiecare devine eroul propriei sale vieţi. Valeriu Boboc, tânărul de 23 de ani care şi-a gpsit sfârşitul la 7 parilie, în timpul protestelor anticomuniste din Chişinău, este însă mai mult decât eroul familiei şi al prietenilor săi. Este eroul unui între popor.

Valeriu Boboc a murit nevinovat. A murit înconjurat de speranţele la libertate a mii de tineri asemeni lui. Pentru că la 7 aprilie, secera şi ciocanul nu au lovit doar trupul firav al unui tânăr de 23 de ani, ci întreaga simţire a Republicii Moldova.

Povestea lui trebuie spusă. Şi pentru el trebuie să votăm împotriva comunismului care l-a ucis."

miercuri, 15 iulie 2009

Voronin nu ştie despre expertiza internaţională în cazul Boboc

Vladimir Voronin a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu a citit expertiza internaţională şi nu ştie nimic despre dovezile că Valeriu Boboc a fost omorât în bătăi. “Dacă aşa şi s-o dovedit, asta încă nu înseamnă nimic pentru că în mulţimea care a atacat Preşedinţia şi Parlamentul erau persoane foarte cointeresate ca ceva să se întâmple şi să se verse sânge foarte mult şi aici încă trebuie de dovedit cine şi cum de cine s-a lovit”, a specificat liderul comuniştilor.

Întrebat de jurnalişti dacă există probe că România ar fi fost implicată în evenimentele din aprilie de la Chşinău, Voronin s-a arătat nedumerit de ce presa n-a privit filmul (n.r. “Atac asupra Moldovei”), spunându-i jurnalistului că dacă nu înţelege limba rusă să ceară să-i traducă.

“Ap şi dumneavoastră n-aţi văzut filmul şi n-aţi privit televizorul despre probele care au fost prezentate în aceste secvenţe din film? Sunt şi probe despre România, sunt şi probe mai serioase despre corupţia şi mafia internaţională, aşa numită”, a mai spus Voronin.

Liderul comunist a mai informat că circa 500 de persoane, implicate în evenimentele din 7 aprilie, au deja dosare penale care sunt transmise în judecată. “Trebuie de spus lucrurilor pe nume, trebuie de numit persoanele care au fost acolo, nu numai pe Mătăsaru să-l facă erou naţional, dar pe toţi acei care au fost implicaţi, inclusiv organizatorii. Eu v-am vorbit şi despre Mărculeşti, şi despre armament, şi despre droguri. Dacă nu înţelegeţi limba rusă, cereţi să vă traducă”, s-a adresat Voronin presei.

luni, 13 iulie 2009

Vladimir Turcan şi infantilismul comunist

Am urmarit ieri dezbaterile electorale de la ProTV în care s-au duelat PCRM, PLDM şi PNL, adică Vladimir Turcan, Vlad Filat si Vitalia Pavlicenco (aceasta a anuntat ca PNL se retrage din cursa, mesajul ei fiind neinteresant deja pentru public).

Cum era si de asteptat, principalele discutii s-au axat pe evenimentele tragice din 7 aprilie. Si aici a inceput spectacolul. Vladimir Turcan a dat dovada de un infantilism "bolnavicios" intrerupindu-si aproape de fiecare data interlocutorul, adica pe Vlad Filat.

Dle Turcan, ati uitat de cei 7 ani de acasa?! Sau nu-i aveti?! N-ati avut nimic mai important sa declarati, decit sa intrebati moderatoarea "Da eu cite secunde mai am? De ce el (Filat) are mai multe minute decit mine, ca el a vorbit mai mult..."

De parca ar fi fost la gradinita si isi disputa jucariile. Asta in timp ce telespectatorii asteptau un adevar cit de mic de la Turcan in legatura cu protestele din 7 aprilie, maltratarile, torturile, omorurile care au avut loc dupa aceste evenimente. Dar s-au convins probabil ca nu vor afla niciodata adevarul din gura comunistilor. Acestia opereaza numai cu minciuni, dezinformari, acuzatii.

Dincolo de toate aceste constatari, dezbaterile au fost o confruntare directa intre putere si opozitie, de altfel,o confruntare interesanta. Si cred ca liderul PLDM, Vlad Filat a fost mult inainea comunistului Turcan.

Am scris un editorial pentru o revista din Romania

Iata mai jos editorialul pe care l-am scris pentru revista "24fun"

Treziti-va, dincolo de Prut este razboi...

De ceva timp, traiesc intr-un cosmar care se cheama Republica Moldova guvernata de comunisti. Se pare ca „dictatorul”, la cei aproape 70 de ani, se tine cu dintii de fotoliul care i-a adus miliardele de dolari familiei sale.

In fiecare dimineata ma trezesc cu un singur gind, sa pun capat acestui cosmar... Am avut sansa la 5 aprilie cind am mers constient la sectia de votare si mi-am ales viitorul democratic al tarii mele. Dar cosmarul de a doua zi a fost de nedescris. Am fost furata! Votul meu a fost furat cu nerusinare de putere! Si eu credeam ca acest cosmar a luat sfirsit... cand el abia incepuse... Groaza de pe 7 aprilie aproape ca nu poate fi descrisa. Asa intelege puterea sa apere tara, implicand tinerii in devastarea celor mai importante institutii ale statului?! Asa intelege puterea comunista sa-si apere cetatenii, omorand cu cruzime tinerii?! Pentru ca asta s-a intamplat dupa protestele din 7 aprilie. Trei tineri au fost omorati in batai de „bravii” politisti moldoveni. Dar moartea celor trei nu poate fi zadarnica. Ei sunt motivatia viitorului Basarabiei!
Mai am o sansa, la 29 iulie, o sansa pe care mi-au redat-o cele trei partide de opozie (PL, PLDM si AMN)! Ei au demonstrat ca nu ne-au tradat, in pofida terorii, amenintarilor la care i-au supus luni de zile puterea comunista de la Chisinau! Au demonstrat ca sunt consecventi, au verticalitate si, cel mai important, NU le este FRICA. Acum e randul nostru sa-i aparam! Sa le oferim tot sprijinul in lupta pentru Bine, scoaterea Basarabiei din „ghiara” torturii comuniste si readucerea Republicii Moldova pe fagasul normalitatii!

O sa ma trezesc si in acea dimineata de miercuri si o sa merg constient (absolut constient) la sectia de votare sa-mi aleg si de aceasta data viitorul democratic al tarii mele. Stiu ca imi vor fi puse obstacole de tot felul (trebuie sa votez doar acolo unde am viza de resedinta, trebuie sa fac multi km in plus pentru a-mi exprima votul). Dar nimic din toate acestea nu ma sperie! Sunt motivata, mai motivata decat oricand ca viitorul tarii mele este in mainile mele si in mainile a sute de mii de tineri care imi impartasesc gandurile, aspiratiile, idealurile!

Sunt sute de mii de tineri care vor sa puna capat acestui razboi intre Bine si Rau, intre trecut si viitor, intre teroare si democratie! Comunistii vor “sa-si apere patria” de orice suflare romaneasca. Eu vreau sa-mi apar patria de orice suflare comunista, de teroare si dictatura! Dar tu?!

Iata si linkul: http://iasi.24fun.ro/articol/treziti_va_dincolo_de_prut_e_razboi-3665.html






)

vineri, 10 iulie 2009

Marian Lupu "seduce" femeile



Cu siguranta, noutatea acestei campanii o reprezinta pina mai ieri comunist, astazi marele democrat Marian Lupu.Desi se bate cu pumnul in piept ca s-a lasat de comunisti, este curios totusi faptul ca, in teritoriu, la intilnirile cu alegatorii comunistii fac agitatie pentru PD si PCRM. Iata de ce Lupu mi se pare nesincer, iar unicul lui scop este sa ajunga presedinte de tara, desi neaga acest lucru cu vehementa.

Si pentru ca moldoveanul nostru voteaza nu cu mintea (adica rational, analizind mesajul si platforma electorala a partidelor), ci cu inima (cu emotiile si simpatiile fata de anumiti lideri politici) acestia ii cuceresc fie prin vorba, fie prin aspect, fie prin alte trucuri "electorale".

Imi povesteste o prietena ca Lupu alege sa se intilneasca mai des cu colective de femei, sa seduca astfel potentialele alegatoare. Recent, Lupu a avut o intilnire la una din fabricile de textile din Chisinau. Politicianul s-a intretinut cu cusatoresele tocmai doua ore, povestidu-le "dulce" cum se face politica in Moldova. Ba un compliment, ba un "Sarut mina" si femeile sunt gata sa-l voteze pe Lupu "la pachet".

Fiind profund flatate, cusatoresele au uitat sa-l intrebe pe Lupu de ce pe 7 aprilie privea din biroul sau cum sunt devastate cladirile statului fara sa reactioneze in vreun fel, fara sa intervina ca doar era a doua persoana in stat. De ce a tacut cind sute de tineri au fost batuti de politie?! De ce a ascuns ca alegerile au fost fraudate de comunisti?!

Aaaa, pentru ca atunci era comunist, dar acum, iata, s-a nascut marele democrat in sufletul lui...Ginditi-va bine cit de sincer este in aceasta campanie LUPU.

miercuri, 8 iulie 2009

Vasili Şova, singurul ministru care nu vorbeşte în limba română

Vasili Şova a făcut-o azi pe filosoful şi a explicat jurnaliştilor de ce nu vorbeşte limba de stat.

Chiar şi la întrebarea jurnaliştilor despre obligativitatea demnitarilor de stat de a cunoaşte limba de stat, Şova a răspuns în limba rusă. Peste câteva minute, abordând acelaşi subiect, ministrul Reintegrării a declarat că “faţă de acest lucru (n.r – studierea limbii de stat) trebuie să ai o atitudine respectuoasă”.

Vasili Şova recunoaşte, tot în rusă, că “membrii cabinetului de miniştri ar trebui să cunoască minim două limbi, rusa ca limbă de comunicare interetnica şi moldoveneasca, ca limbă de stat”. Comunistul Şova explică însă că “dacă cunoaşterea limbii de stat le permite demnitarilor să-şi îndeplinească obligaţiunile ca şi funcţionar de stat, dar nu o poate vorbi, acest lucru nu constituie un obstacol, nici măcar Constituţia nu reprezintă un impediment”.

“Avem alte chetiuni serioase despre care să discutăm. Cred că aţi văzut, până acum, că Guvernul întreprinde măsuri pentru a organiza cursuri de studiere a limbii “moldoveneşti”. Altceva este că faţă de acest lucru trebuie să ai o atitudine respectuoasă. Noi construim un stat polietnic şi sper că nu vrem să creăm un stat monoetnic” a conchis Şova.

În ce ţară s-a mai văzut ca un demnitar să vorbească în limba unui străin?! Şi eu trebuie să mă chinui ca să traduc balivernele lui în română?! Pentru că el nu vrea să vorbească în limba de stat?! E revoltător!

marți, 7 iulie 2009

Sa dam papucii clanului Voronin!

AMN a lansat astazi un joc interesant pe Internet.Jocul SA DAM PAPUCII COMUNISTILOR! – continua glorioasa evolutie a jocului AMN din campania anterioara "Serafica fara Frica". Jocul poate fi descarcat de pe site-ul AMN: www.amn.md

luni, 6 iulie 2009

Un minut de reculegere în memoria victimelor deportărilor

Şedinţa operativă a Primăriei a început astăzi cu un minut de reculege în memoria victimelor deportărilor staliniste. Funcţionarii din cadrul Primăriei Chişinău au ţinut să amintească că ziua de 6 iulie este una dintre cele mai triste din istoria neamului nostru.

Cu ocazia celor 60 de ani de la deportările staliniste din 1949, Primăria capitalei organizează un şir de manifestări. În dimineaţa zilei, autorităţile municipale au participat la un miting de comemorare a victimelor represiunilor şi deportărilor staliniste care a avut loc în Scuarul Gării feroviare.

Cred ca este de datoria noastra, a tuturor, sa tinem astazi un minut de reculegere in memoria bunicilor nostri care au fost ridicati si dusi in Siberii de gheata, fata de care regimul stalinist a avut o atitudine ca fata de niste "vite", desi erau mintile noastre cele mai de pret.

Ceea ce ma doare astazi cel mai mult este ca autoritatile de la Chisinau raman surde si mute la tragedia neamului nostru. Cred ca se intimpla acest lucru fie pentru ca nu au suflet, fie pentru ca nu se identifica cu neamul nostru.

joi, 2 iulie 2009

COMUNIŞTII RECUNOSC: Valeriu Boboc a murit în urma unor lovituri dure

Vladimir Ţurcan, preşedintele Comisiei de stat care investighează evenimentele din aprilie care au avut loc la Chişinău, a lăsat să se înţeleagă, în cadrul unei conferinţe de presă, că Valeriu Boboc ar fi murit în urma unor lovituri în regiunea gâtului şi a inimii. “În legătură cu aşa-numitele 3 cadavre, există o anchetă care să stabilească cine l-a bătut pe Valeriu Boboc, pentru că tânărul a fost lovit în regiuni delicate cum ar fi gâtul sau inima. Dacă se va constata că tânărul a fost bătut de un poliţist, atunci acesta va fi tras la răspundere”, a dat asigurări jurnaliştilor, Vladimir Ţurcan.

Reamintim că Valeriu Boboc a murit în noaptea de 7 spre 8 aprilie. Iniţial, medicii legiști au afirmat că el a decedat intoxicat cu un gaz necunoscut. Ulterior, apărarea a declarat că moartea a survenit după ce Valeriu Boboc ar fi făcut stop cardiac din cauza loviturilor.

La două luni de la înmormântare, Valeriu Boboc a fost exhumat pentru expertiză. Procedura s-a desfășurat în prezența avocatului familiei Boboc, a procurorului care instrumentează cazul și a unui medic legist venit special din Londra.

miercuri, 1 iulie 2009

Nu votaţi PCRM la 29 iulie! Acordati-le tot sprijinul PL, PLDM si AMN, ne indeamna deputatii din primul Parlament

Asociaţia Parlament '90 vine cu un apel către oamenii „care împreună cu noi au dobândit independenţa Republicii Moldova şi au apărat-o în cele mai dificile momente ale istoriei noastre moderne să nu voteze Partidul Comuniştilor”.

Într-o declaraţie, deputaţii din primul Parlament au criticat actuala guvernare pe care o acuză că „a instaurat un regim antipopular şi autoritar şi care a transformat Moldova în cea mai săracă şi nedemocratică ţară din Europa.”

În acelaşi timp, foştii deputaţi îndeamnă alegătorii „să nu acorde nici un vot pentru partidele care în alegerile anterioare au demonstrat incapacitatea de a accede în Legislativ.

Totodată, Asociaţia Parlament '90 declară că anume PL, PLDM şi AMN „sunt capabile să asigure o guvernare competentă, care să propulseze Republica Moldova pe calea reformelor democratice şi a integrării europene”.

Noi achizitii ale PD

Subiectul "Marian Lupu" este unul care tine (inca) primele pagini ale ziarelor si tema zilei la un pahar de vorba.

Se asteapta ca maine ex-ministrul Apararii, Valeriu Plesca, sa-si anunte aderarea la PD. Daca va fi asa, atunci Plesca va deveni al doilea ministru din Guvernul Tarlev care adera la democratii preluati de Marian Lupu. Primul a venit in echipa, negociatorul lui Lupu, Valeriu Lazar. Cei doi au facut echipa cindva la Ministerul Economiei.